Op zoek naar een freelance tekstschrijver voor jouw opdracht?

Plaats nu gratis jouw klus en vindt de beste freelancer! Plaats gratis jouw opdracht
Plaats gratis jouw opdracht

Plaats jouw opdracht

Omschrijf wat je wilt laten doen.

Kies de juiste freelancer

Kies de juiste freelancer

Vergelijk en kies een freelancer.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kom in contact en beoordeel de freelancer.

Plaats nu gratis jouw opdracht

Snel een freelancer voor jouw klus.

Besteed jouw opdracht uit aan een freelancer

Op zoek naar (tijdelijke) expertise, of blijft die opdracht al te lang liggen? Dan doe je er goed aan een freelancer in te huren voor jouw klus.

Ga voor direct voordeel!

  • 1 Freelancers zijn veelal flexibel
  • 2 Gebruik talenten van freelancers of ZZP'ers
  • 3 Plaatsen is vrijblijvend en gratis!

Op zoek naar een freelance tekstschrijver?

Een goede tekst schrijven voor je onderneming kan voor sommige ondernemers een hele klus zijn. Vaak kom je zelf wel een aardig eind, maar kan een professionele tekstschrijver juist nét dat verschil maken, waardoor je potentiële klanten over de streep kunt halen. Op Freelancedeals vindt je freelance tekstschrijvers die je hierbij kunnen helpen.

Wat voor verschilende tekstschrijvers zijn er allemaal?

Tekstschrijvers komen in verschillende expertisen. Ben je op zoek naar een tekst speciaal voor een creatieve brochure of flyer? Dan doe je er goed aan om een tekstschrijver te kiezen die is gespecialiseerd in het schrijven van creatieve teksten. Wil je de documentatie binnen jouw onderneming op orde brengen of ben je op zoek naar een tekstschrijver voor bijvoorbeeld nieuwe algemene voorwaarden? Dan kan een zakelijk schrijver van pas komen.

Heb je een speciaal verhaal te vertellen en wil je een persbericht versturen aan een krant of tijdschrift, dan kun je het beste kiezen voor een freelance tekstschrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van persberichten.

Een webtekst laten schrijven

Een goede webtekst schrijver begrijpt de invloed van teksten op SEO. Zoekwoorden, titels en descriptions voor de website worden zo ingericht dat je website beter gevonden wordt. Bezoekers zullen je website op een andere manier lezen dan mensen die een tijdschrift of boek lezen. Verleideijke titels, tussenkoppen en opsommingen kunnen de scannende lezer op je website snel van relevante informatie voorzien.

Een webtekstschrijver werkt veelal nauw samen met een online marketeer om er voor te zorgen dat de door jou of de marketeer gestelde doelen terugkomen in de geschreven teksten.

Tips voor tijdens jouw zoektocht naar een tekstschrijver

Vraag jezelf ten eerste af, naar wat voor tekstschrijver je precies op zoek bent. Een creatieve tekstschrijver, een zakelijk tekstschrijver, een technisch schrijver, of ben je op zoek naar een goede webtekstschrijver? Zodra je exact weet wat je zoekt, kun je gericht op zoek naar een geschikte professional, of plaats gratis jouw opdracht zodat de professionals zelf kunnen beoordelen of zij geschikt zijn voor de klus.

Blader door het aanbod tekstschrijer op Freelancedeals en vraag hen naar voorbeelden van eerder geschreven teksten. Op het publieke profiel van freelancers kun je een portfolio zien. Hoe meer je van de potentiële kandidaat weet, des te beter kun je inschatten of de freelancer de juiste persoon is voor jouw opdracht.

Vraag de freelancer naar vakinhoudelijke kennis. Teksten schrijven vert meer dan enkel een dosis creativiteit, het is ook belangrijk dat de schrijver weet waarover hij of zij moet schrijven. Zo is een blogger een hele andere tekstschrijver dan iemand die een tekst moet schrijven voor een creatieve flyer. Alles is mogelijk, maar vraag de freelancer naar zijn expertise en om voorbeelden van eerder werkt.

Wat kost een freelance tekstschrijver?

Er zijn schrijvers die een uurtarief hanteren, maar er zijn ook tekstschrijvers die er voor kiezen een prijs per woord af te spreken. Het is daarom lastig om een direct antwoord te geven wat een tekstschrijver gemiddeld kost. Zoek in het aanbod freelance tekstschrijvers en vraag hen een offerte. Je kunt deze offertes gemakkelijk vergelijken en zo kiezen voor de voor jou best geschikte kandidaat.

Freelance tekstschrijver